«

»

gru 08 2023

Wydrukuj to Wpis

Publikacja “Jakość żywności jako kierunek rozwoju rolnictwa w UE. Systemy produkcji żywności certyfikowanej – cele, szanse i ograniczenia”

Polecamy do zapoznania się z publikacją “Jakość żywności jako kierunek rozwoju rolnictwa w UE. Systemy produkcji żywności certyfikowanej – cele, szanse i ograniczenia”, wydaną w ramach projektu realizowanego przez partnera KSOW – Fundacja na rzecz Rozwoju Polskiego Rolnictwa.
Zespół autorski tej monografii podjął się ambitnego zadania przedstawienia kompleksowego spojrzenia na kwestie związane z jakością żywności, skupiając się zarówno na globalnych tendencjach, jak i specyficznych wyzwaniach stawianych przed rolnictwem w Polsce.
W publikacji znajdziemy omówienia i analizy doniesień naukowych, zarówno zagranicznych, jak i krajowych, raportów oficjalnych urzędów i agend, aktów prawnych, a także dokumentów normatywnych. Wszystko to skomponowane zostało w spójną całość, ukazującą kompleksowy obraz obecnej sytuacji oraz perspektyw rozwoju systemów produkcji żywności certyfikowanej.

Permalink do tego artykułu: https://dolinanoteci.com.pl/?p=11657